Vad är musik?

Om du har problem med att spela upp ljudfilerna, ladda ner en kompetent spelare, till exempel VLC, hämta VLC för Windows här.   För andra operativsystem, se här


VAD VI VILL OCH VARFÖR

 

Vi är omgivna av musik. Vi möter den när vi söker upp den och i bakgrundsmusik i allt fler miljöer. Och om vi vill kan vi höra den i ljuden omkring oss, i fågelsången, i vindens sus och rulltrappans rytmiska slamrande. Och inte minst i tystnaden, där vi lyckas finna den i dagens samhälle. Det handlar om ljud, det handlar om lyssnande, och det handlar om kommunikation. Musik är ett kommunikationsmedel för alla. Vi har alla den med oss i kroppens pulser och rytmer, i röstens melodier och klanger.  Den "färdiga" musiken bygger på dessa beståndsdelar, och vi kan alltid återvända till dem.

 

Många utvecklar specialla förmågor att göra musik och bjuder på dem för andra, men alla har möjlighet att använda musiken, för sej själva och tillsammans med vänner. Alla kan ha glädje av att gå till musikens grunder, att upptäcka den från början. Låta vill hjälpa er med det. Här kan du se, höra och beställa instrument som är lätta att hantera och låter bra, nyuppfunna av oss eller från annat håll. Samt roliga ljudeffekter och ljudleksaker för olika sammanhang. Du kan också få tips och beskrivningar på egna enkla musikinstrument att bygga själv/a och att pröva er fram på.   Eller samla några där du finns (i skolan, på dagis, i kvarteret eller byn, eller på en arbetsplats..) till en kurs med oss i musikskapande från grunden, kanske med instrumentbygge. Eller engagera oss för en show som tar er på upptäcktsfärd i ljudens och musikens värd.  Vi vänder oss till barn och vuxna. Ljudvana och ovana. Oavsett olika fysiska eller mentala hinder. Välkommen till Låta!

Coding by Campbell WebDev