Om du har problem med att spela upp ljudfilerna, ladda ner en kompetent spelare, till exempel VLC, hämta VLC för Windows här.   För andra operativsystem, se här


Låta på Urkultfestivalen

personalen på Låtas instrumentbyggarverkstad på Urkultfestivalen Årligen mellan 2001 och 2006 samt 2009 engagerades Låtas instrumentbyggeri  i en öppen instrumentbyggarverkstad på musikfestivalen Urkult i Näsåker. Permanenta ledare var Anders Erkéus, Dan Kjellin och Josefine Asker-Beck. Andra personer anslöt ibland. Ljudlekslänkens arv i form av instrumentbeskrivningar, verktygssamlingar och materialsamlingar fraktades dit och vi höll öppet hus under ett antal timmar, då folk i alla åldrar kom och fick hjälp att bygga sej ett musikinstrument. Ett år samlade vi några byggare till en konsert efteråt. Arbetsstyrkan Anders, Josefine och Dan kan skådas till höger. Biderna här är från 2004.

överblick över instrumentbyggarverkstan på Urkult
Vi byggde upp en anläggning strax innanför entrén, med en demobänk, där man kunde se olika typer av instrument att bygga, en "mottagningsdisk" där man kunde hämta material och beskrivningar och ett antal bord att jobba på (om man inte satt i gräset).

Mottagningsdiken, där man hämtade material och verktyg och fick lite hjälp


Vid mottagningsbordet fick man hjälp och hämtade material och verktyg.


Arbetsbord på Låtas instrumentbyggarverkstad på Urkult

På arbetsborden fanns verktyg framme, liksom  byggbeskrivningar på demoinstrumenten. Beskrivningarna möjliggör att handledarstyrkan kan serva mycket fler personer än annars.

Mor och dotter på Låtas instrumentbyggarverkstad på Urkult
Många vuxna var där med sina barn och tillät sej att ha kul själva.


Dragflöjt på Låtas instrumentbyggarverkstad på Urkult

En dragklarinett testas av sin stolte instrumentmakare.

Batteri på Låtas instrumentbyggarverkstad på UrkultKreativiteten flödade, och många egna varianter kom fram, som detta batteri.

Spontan orkester på Låtas instrumentbyggarverkstad på UrkultSpontana orkestrar uppstod ibland, där man prövade sina instrument.

Kolla in vad som händer med Urkult i nuläget. Vill ni ha en liknande verkstad anordnad, kontakta oss på info @ soundwell.com!UPP TILL STARTSIDAN

Coding by Campbell WebDev