Om du har problem med att spela upp ljudfilerna, ladda ner en kompetent spelare, till exempel VLC, hämta VLC för Windows här.   För andra operativsystem, se här


Krummeluren

krummeluren Krummeluren har kommit till världen! En ny flöjt. Extremt lättspelad, hållbar, och med bra ljud. Något att upptäcka och utveckla musiken i sej själv med. Mycket lätt att komma igång med, samtidigt som den bjuder många möjligheter att upptäcka succesivt. 

Det finns många målgrupper, om man överhuvudtaget ska prata så: Barn tycker den är jättekul. Många som räknat sej som omusikaliska har till sin förvåning fått fram melodier direkt. Funktionshindrade med något handikapp som hämmar motoriken får särskild glädje av flöjten. Och ljud- och musikproffs erbjuds ett nytt instrument med många möjligheter.

Krummeluren musik spel Krummeluren kan beskrivas som en extra lång (135 cm), böjlig blockflöjt utan fingerhål, där den nedre delen utgörs av en flexibel slang. Flöjten är en så kallad naturtonsflöjt eller övertonsflöjt , som ger ett tiotal olika toner genom att man blåser olika hårt , och den ger ljud när man blåser mycket svagt. Tonerna är så kallade naturtoner. Klicka på bilderna, så får du höra hur den kan låta.

krummeluren tre färger Liknande långa blåsinstrument utan fingerhål eller förlängningsbyglar är näverluren och äldre fanfartrumpeter, instrument som dock kräver en annan och svårare anblåsningsteknik. Liknande flöjter hittar man också i en del folkmusik från olika länder, men en exakt motsvarighet till Krummeluren är nog svår att finna. Hör av er om ni sett någon.

Konstruktionen är mycket robust. Den är en hantverksprodukt, gjord helt i hållbar plast (exklusivt uråldrigt biologiskt material) :-) och klarar t.ex. att sköljas av. Den finns i tre färger, gul, blå (tillfälligt slut) och svart med glitterkorn.

Flöjten kan vecklas ut eller användas ihopknuten, utan att tonegenskaperna ändras. Med den utvecklade flöjten kan man kan hitta på olika knep, till exempel spela svagt intill örat på sej själv eller någon annan.

krummeluren spelas med vatten Flöjtens läge får betydelse om man häller lite vatten i slangen som man låter röra sej upp och ner medan man blåser, eftersom den då fungerar som en sluten pipa vars längd varieras. Då kan man i princip få alla tänkbara toner ur flöjten. Och roliga glidande toner. Hör ett exempel här. 

Krummeluren är enklast att hantera i hopknutet skick. Den är då lätt att greppa med en eller två händer. Ett specialtrix för den vane att öva på: Med slangen hopknuten kan man trä flöjten över armen, och på så sätt hålla fast den där, medan man spelar den tillsammans med t.ex. piano eller gitarr - ganska kul faktiskt. Se bild och hör.

Handledning Till flöjten hör en handledning, som beskriver mer i detalj hur Krummeluren fungerar, och ger några tips hur man kan använda den när man spelar flera ihop.

 

Pris 245:- inkl moms.

 

Och här kommer några pr-citat, maila gärna in fler!:                            Sagt om Krummeluren

 

 

 

 


UPP HUR DEN FUNGERAR

TILL BESTÄLLNINGSFORMULÄRET

  TILL STARTSIDAN

 

Coding by Campbell WebDev