Multiflöjt – övertonsflöjt för alla tonarter

790 kr980 kr inkl moms

Multiflöjten är tolv övertonsflöjter i en! Genom att kombinera ett munstycke med någon av 12 olika långa flöjtkroppar, så kan man spela i alla tonarter. Det är bara att koppla på ett nytt rör, ur det överskådliga fodralet, så har du en naturtonsflöjt i valfri tonart. Rören är tydligt utmärkta med vilken tonart man får. I fodralet finns plats för två munstycken, om man vill förbereda spel i två tonarter.

Här en demonstrationsvideo:

Artikelnr: 104 Kategori: Etiketter: ,

Beskrivning

Hör ett spel med två ”delflöjter” av en övertonsflöjt, en i C och en i D:

Multiflöjten är en verkligt proffsredskap, en övertonsflöjt som motsvarar 12 Stavflöjter. Multiflöjten är tolv flöjter i en! Genom att kombinera ett munstycke med någon av 12 olika långa flöjtkroppar, så kan man spela i alla tonarter. Det är bara att koppla på ett nytt rör, ur det överskådliga fodralet, så har du en naturtonsflöjt (övertonsflöjt) i valfri tonart. Rören är tydligt utmärkta med vilken tonart man får.

Varje rör, som kan kopplas till munstycket har två skalor, som du kan blanda. Du får liksom med den enkla stavflöjten fram en skala när du blåser olika hårt med nedre änden öppen, och du får en annan skala när du helt håller för nedre änden. Se beskrivningen av den enkla stavflöjten .

Med denna multi-övertonsflöjt kan du spela tillsammans med vilka instrument som helst i vilka melodier som helst – fortfarande förståss med naturtonskalans möjligheter och begränsningar. Det handlar fortfarande om att låta flöjten låta, ta de toner som kommer, och pröva och lyssna sej fram i början.

Multiflöjten kommer med böjt munstycke, för att man ska kunna lättare hantera de längsta påkopplingsrören.

De tillgängliga skalorna börjar med g , som fås med det längsta röret, och slutar med fiss, som fås med det kortaste. Avståndet till nederänden med det längsta röret monterat är c:a 80 cm. Det medföljer en tabell, där tonförrådet för alla varianterna anges.

Extra munstycken kan köpas separat, eller som en variant här om man till exempel vill ha två flöjter klara för ett tonartsbyte under en melodi.  I det praktiska tygfodralet finns plats för två munstycken.

——————————————————————————————–

”Fantasiskt instrument”  ,  David Axelsson, Nacka

 

Ytterligare information

Vikt 550 kg
Dimensioner 56 × 14 × 14 cm
Välj antal munstycken

Ett munstycke, Två munstycken